Tondi Suure Vastlakukli võitis HELLIN TOODING ja Väikese Vastlakukli CARA LASS.

1.märtsil toimus Tondi maneežis paralleelselt 2 takistussõiduvõistlust: TONDI VASTLAKUKKEL ja TONDI CUP 2022 III etapp

Tondi Cup on mõeldud oma võistlusteed alustavatele Tondi Ratsakooli grupitundidest osavõtjatele ja koosneb kahest klassist ja kolmest etapist ning finaalist. Esimeses grupis võistlevad ainult need, kes varem ei ole ERL kalenderplaani võistlustel osalenud. Punkte saavad punktitabeli alusel kõik võistluse edukalt lõpetanud.

7.jaanuaril toimus 1. etapp, võisteldi puhtusele ja enamus osavõtjaid läbisid parkuuri puhtalt. 5. veebruaril stiilipunktidele toimunud 2. etapil paljudel enam nii libedalt ei läinud, 2. klassi üheksast osavõtjast lõpetas ainult kaks.

3. etapp (ideaalajale) langes kokku Tondi traditsioonilise Vastlakukli võistlusega ja auhindu saadi topelt. 1. klassi (ristid-55 cm) 15 väikest ratsanikku võistlesid Tondi Väikesele Vastlakuklile. Karika ja etapivõidu sai Cara Lass ponil Moira, 2. koha karikas kuulus Mariete Luhamaale ponil Mia ja 3. koha karikas Säde Liis Tänavale hobusel Nino.

2.klassi (handycup 65/75 cm etapivõidu ja Suure Vastlakukli karika pälvis Hellin Tooding ponil Only. Teise koha karika sai Heleri Mandre väikesel ponil Mandel ja kolmanda koha karika Berit Tilk ponil Tante.

Kostüümiauhind kuulus Jessica Kursile, kes ainukesena oli tähelepanelikult juhendit lugenud.

Kokkuvõttes on enne 4. aprillil peetavat finaali madalamas ehk 1. klassis 38,9 punktiga kaks liidrit Laureen Orgla ja Säde Liis Tänav. Kolmas on 35,4 punktiga Cara Lass, kellest jääb ainult 0,5 punktiga maha Mariete Luhamaa.

Kõrgemas ehk 2. klassis juhib 43 punktiga Alexandra Maria Orukask, järgnevad Eva-Maria Pärni (38 p.) ja Hellin Tooding (35 p.)