Mini Cupi ja Havensi ponikarika esimesed etapid meile edukad

2020.aasta ponikarikate avalöök toimus 15.veebruaril Veskimetsa Ratsakeskuses. Kohal igast Eestimaa nurgast peaaegu kõik poniratsutajad, mis tähendas, et kokku oli neid 112 . Tondilt saadeti 2 auto ja 3 treikuga Veskimetsa poole teele 13 ratsanikku ja 16 poni . Ettearvatult oli meie edukaimaks parkuuriks juba varastel hommikutundidel alanud MINI CUP I etapp 65 cm, kus asusid starti lapsed miniponidel (turjakõrgusega alla 130 cm). Koguni neli esimest auhinnalist kohta meie poniratsutajatele: kindel võit Maris Issakule My-l ( II osa aeg 12,50 sek), teine Kärol Steinmann Mandlil (II osa aeg 12,87), kolmas samuti Mandlil Maia Kaunispaik (II osa aeg 12,91), neljas Maris Issak Montel (II osa aeg 13,37). Oma esimese võistluse väljaspool kodutalli tegi Iris Zeisig , ponil Manny .Iriselt puhas sõit ja üheksas koht. Kokku tehti Mini Cupis 17 starti.

Parkuuris 2 , 75 cm, oli kolm arvestust: väikeponid (turjakõrgusega kuni 140 cm), neile oli see ponikarika VÄIKESE RINGI I etapp; avatud klass ja eraldi ratsakoolide hobused/ponid. Väikeses Ringis sai 29 startinu seas II koha Heidi Murel Havannal, kaotus esikohale ainult 4 sajandik sekundit. Karikasarja arvestuses sai Heidi esikoha punktid, kuna võitja Annika Absalon (Pärnumaa RSK) Laukinukel sõidab Mini Cuppi. Sõidu arvestuses tegi esimese võistluse meie noorponi 4-aastane Blue, ratsanikuks Emma-Elisa Randväli. Blue oli rahulik, hüpetel kindel, kuid jäi passima plakateid ning tõmbas ühe takistuse maha, koht 13.

Avatud klassis kihutavad koos ponid ja hobused, algajad võistlejad ja väga kogenud sportlased, kokku 31 starti. Meilt võistlesid selles klassis Ralf Ellermann noorel ponil Tante ja Lizette Kaljas väga kogenud Toonikul. Ralf ajas 2. osas maha ühe takistuse, Lizette hüppas aga vale takistuse.

Ratsakoolide arvestuse 43-st startijast sõidavad puhtalt tervelt 24, nende hulgas ka meie Mia Marleen Juhanson Tessil, kes kokkuvõttes kaotab võtjale 2,25 sekundiga ja sai auhinnalise 10. koha. Mia Stella Aaslaid Cessikal sai kirja 7 kp., koht tagapool.

Parkuur 3 handicap 75/80 cm, Ponikarika KESKMINE RING. 72 osavõtjat, auhinnalisi kohti tervelt 18. Sõiduarvestuses võitis Vanessa Simuste Onlyl (II osa aeg 15,56), neljas Emma-Elisa Randväli Genesisel (II osa aeg 16,28), 8. , kuid Keskmise Ringi võitja Grete Laasnurm Olympial (II osa aeg 16,43), 13. auhinnaline koht Heidi Murel Havannal (II osa aeg 17,09). Mia Marleen Juhanson Tessil sai II osas kirja 5 kp ja 42.koha, Kätrin Kristelle Nõmm Romanescal sai I osas 1 kp. normiaja ületamise eest. Emma Elise Randväli Genesis ja Ralf Ellermann Toonik said I osas kirja 4 kp, kohad vastavalt 57. ja 58.

Parkuur 4 handicap 90/95 cm Ponikarika SUUR RING. 32 osavõtjat, neist sarja arvestuses ponikarikate rekordarv -20. Oma taset näitasid Emma-Elisa ja Macho, kes riskantsete pööretega said esikoha. Ainult 0,72 sekundiga kaotasid Vanessa ja Only ja olid teised. Macho tegi ka teise eduka stardi – Kätrin Kristelle Nõmmega – 4. koht, kaotus esikohale 2,56 sekundit. 12. oli Grete Laasnurm Olümpiaga, 13. Emma-Elisa Genesisel, kes mõlemad tegid 2.osas ühe mahaajamise. Ühe mahaajamisega 1. osas lõpetasid sõidu Emma-Elisa Ottardil ja Kätrin Kristelle Romanesckal.

Tulemused SIIN

Järgmine Havensi ponikarika etapp on 1.märtsil Suuresti maneežis.