Väike kokkuvõte 29.sept võistlusest

Tondi Suure Ponikarika võitis Anna Schneider ja Väikese Reili Aru.

XXIII Tondi Suur & Väike Ponikarikas ja Väikeponide Karikas 2018 Finaal

Septembrikuu viimasel laupäeval peetud võistlust soosis ilm: päike paistis ja viimaste päevade tugev tuul oli kadunud. Võistlus toimus küll maneežis, kuid ponisid tuli valmis panna ja jalutada hoovi peal. Kahjuks jäi osavõtjate tagasihoidlikuks, seda just natuke kõrgemates parkuurides. Kas on hobused peale pikka suvist hooaega puhkusel või kardeti, et ei mahu Tondi kitsukesele hoovile.

Alustati 2-faasilise parkuuriga nr. 1 kõrgusel 65/75 cm, kus toimus 3 arvestust:

1 a handicap 65/75 cm Väikeponide Karika Finaal

Sõiduarvestuses võitis Hedi Voor-Voort Pärnumaa RK-st ponil Donna napilt Tondi võitleja Reili Aru ponil MY ees, kellele omakorda napilt kaotas Liisa Rehepapp ponil Mandel. Liisale kuulus ka 5. koht teisel ponil Manny. Neljandale kohale tuli Perila tallide võistleja Karl Christian Velberg poni Wise Guy.Ka Kuues koht jäi koju ja selle sai Kertu Heinsaar samuti ponil Mandel. Kuna võistlejaid oli selles parkuuris 30, siis tulid auhinnalisele 7. kohale Carol Sanderkoff ponil Joyce Suuresti tallist ja 8. kohale Barbara Elisabeth Probal ponil Lela Perila tallist.

Väikeponide sarjas oli kokku 10 etappi erinevates võistluspaikades ja kokku võttis sarjast osa 66 ponisportlast. Arvesse läks 6 paremat etappi ja finaal.

Ei vedanud enne finaali sarja suure punktivahega juhtinud ja lausa 5 etappi võitnud Emma Eliise Randväljal, kellel oleks üldvõiduks piisanud puhtast sõidust. Kahjuks tuli maha viimane takistus ja väga napilt jäädi võidust ilma. Üldvõitjaks tuli 110, 5 punktiga ainukesena kõikidel etappidel osalenud Reili Aru. Vaid poole punktiga kaotas talle Emma Eliise. Ka kolmanda koha omanik Karl Christian Velberg jäi napilt esikohast ilma, kaotades selle 1 punktiga. Neljanda ja viienda koha karikad said vastavalt 95,5 ja 90 punktiga Liisa Rehepapp ja Kertu Heinsaar..

Selles parkuuris toimus ka Tondi Väikese Ponikarikas, kus arvestati ainult nende ponide tulemusi, kellel turjakõrgust alla 130 cm. Oma teise karika sellel võistluse võitis 13 väikeponil võistleja hulgas Reili Aru ponil My. Teine ja kolmas koht Liisa Rehepapile ponidel Mandel ja Manny, neljas koht Kertu Heinsaarele samuti ponil Mandel ja viies koht Marta Koidule ponil Sylvester (Märjamaa SK)

1 b 75 cm avatud kõikidele ponidele olenemata turjakõrgusest.

Võitis Grete Laasnurm meie raudvaral Toonikul, teine Juurimaa talli võistleja Rebecca Riomar ponil Tristan J ja kolmas Vanessa Simuste ponil Horton.

Parkuur 2 handicap 85/90 cm tõusva raskusega

15 võistlejast tegid puhta sõidu 8. Paremusjärjestuse pani paika distantsi läbimise aeg. Oma teise võidu sai Hedi Voor-Voort ponil Donna (aeg 38,57 s). Tubli sõiduga üllatas tondikas Kätrin Kristelle Nõmm meie teise raudvara Tormisega, kes oli ajaga 41,41 teine. Kolmas koht samuti Tondi tallile – Anna Schneider ponil Only, aeg 42,03. ja viies selle parkuuri noorim osavõtja Niitväljal treeniv Tondi klubi liige Nora Moosar ponil Põnts, aeg 44,22.

Päeva lõpetas parkuur 3 105 cm ümberhüpetele – Tondi Suur Ponikarikas

Kolmest võistlejast kaks ei lõpetanud parkuuri. Ainuke lõpetaja 8 karistuspunktiga Anna Schneider ponil Only võitis Tondi Suure Ponikarika.

KOHTUMISENI TALLINNA HORSE SHOW-l 5.-7. oktoobril.

Kadrillides esinevad reedel ja laupäeval Tondi maneeźi õpilased 20 poniga.